Cone #017 Maple Leaves

Made from red and white paper this Cone #017 is for Canada. Any other colour will do if you just want a basket with maple leaves. Cutting out is most efficient with a cutting machine. Weaving is somewhat an ordeal, however, you will learn by experience and speed up the process if you decide to make several. Start out weaving the first row flat on the table. Line up very precisely and fix with glue. Then form the cone. The pattern is made so that it will fit whether you chose to put the flap inside or outside. Just remember to let all the little stems show in the lower row. Take your time and make each leaf pretty as you weave. Keep together with paperclips. Finally line up the upper level of leaves and fix with glue. Cut out a handle from paper left over and fix with glue.

And files for cutting: cone 017 cut 1; cone 017 cut 2

19 thoughts on “Cone #017 Maple Leaves

  • The ‘machine’ is a digital craft cutter. My machine is a Silhouette Cameo. It works more or less like an ink printer and is managed by a PC. Instead of ink it has a knife and cuts out the shapes you want. It is a bit of an investment, however, the cutters appear to become more and more common among crafters.

 1. I do not have a Silhouette machine, I just cut out by hand. I have noticed that your files under the maple leaf designs are for the dragonfly and not the Maple Leafs. Mistake maybe?

  • I have not used glazed paper very much because the rear side is white and I am not so happy about that. Glazed paper is softer and more fragile, but I believe it will work. Why not try?

 2. Tak for en fantastisk eventyrlig og gavmild hjemmeside. Har siden jeg fandt hjemmesiden for en uge siden, hver dag lavet en ny julepapirting. Meget vanedannende!
  Nu er jeg nået til dette kræmmerhus. Jeg har skåret det ud med en lille kniv og noget tålmodighed. Men nu da jeg er nået til fletningen af det, vil det ikke rigtig lykkes. Det er svært at undgå at bladene filtrer sig sammen, når jeg fletter. Og formen på bladene bliver derfor ikke som på billedet.
  Har I et bestemt trick til, hvordan man får det flettet rigtigt?
  Tak fra en stor fan.

  • Hej Louise. Tak for dine pæne ord. Mht til kræmmerhuset med bladene, så er det bestemt ikke helt nemt at flette. 1) Jeg håber du har erfaring for at højde – bredde forholdet i det du printer ud er korrekt. Det vil det sandsynligvis være, hvis du har downloadet filen til din egen PC inden du printede. Er det ikke korrekt kan du ikke flette et pænt kræmmerhus. 2) Sørg for at starte fletningen meget omhyggeligt så man kan se de små stilke på bladene. Fikser de to dele med lim. 3) Flet et blad ad gangen så det bliver pænt og hold det på plads med en papirclips inden du fletter det næste. De første par omgange er absolut de værste. Håber det hjælper dig.

 3. Tusind tak for svaret. Jeg tror, jeg kom til at lime det forkert, da de to dele skulle fikses sammen. De første flettede blade blev nemlig fine og lignede ahornblade. Først efter jeg rundede det til starten på et kræmmerhus og limede, gik det ikke rigtig. Men nu har jeg bestilt en silhouette cameo skæremaskine. Og med den, tror jeg, jeg har mod på at starte med kræmmerhuset igen:) Den maskine kan jo bruges til utrolig mange spændende ting.
  I mellemtiden går jeg i krig med flere luftballoner:)
  Er meget inspireret af jeres fantastiske arbejde. Tak igen!

 4. Hej Lene. Tak! Den er netop kommet ind ad døren i dag. Har siddet og beundret den og har fået den til at skære fine ting ud. De tilhørende skabeloner fra biblioteket i softwaret bliver skåret ud uden problemer. Men jeg er løbet ind i et mærkeligt problem- Når jeg vil have maskinen til skære et mønster ud, som jeg har downloadet, som f.eks jeres skabeloner herindefra, skærer den dem dobbelt i stedet for at skære blot en gang! Resultatet bliver et flosset mønster. Har I været ude for det samme problem?
  Tusind tak for hjælpen:)

  • Næe. Måske du skulle vælge det du vil skære ud inde i silhouette studio og så “ungroupe” det hele. Så kan du checke om der er to lag i figuren. Er der det, kan du slette det ene. Lene

 5. Det er mærkeligt. Både min kæreste og jeg, der begge arbejder med photoshop og andet kan ikke knække koden. Billedet downloader vi og integrerer i biblioteket i silhoutte studio. Problemet opstår, når mønstret skal ‘traces’. Der er ingen dobbeltlag e.lign. Uden brug af ‘trace’ er der ingen cutting lines. Med trace, skærer den dobbelt ved downloadede filer. Har tjekket mange forskellige youtubes, som fortæller om trace og cut. Synes jeg følger dem nøje.
  I tracer også jeres mønstre derinde ikke?
  Undskyld de mange spørgsmål! Jeg må kontakte firmaet og høre dem ad.
  Tak:)

  • I stedet fo at trace, kan I downloade nederst på siden pdf filer der indeholder mønsteret som vector-fil. Desværre tillader wordpress ikke at man uploader svg filer, men du kan konvertere pdf’en i illustrator, eller i inkscape. Desværre har nogle af vores første mønstre ikke fået pdf’er endnu. I kan muligvis også forsøge at trace ved hjælp af de vektor værktøjer der allerede er i silhouette studio. Dette kan gøres for de nemmere templates. Med hensyn til image traceing så er der 3 forskellige funktioner, man kan også justere valg af områder på den måde bliver den dobbelte linje rammen af billedet og selve det man vil trace, så kan man ungroupe og slette den ekstra linje. Forsøg igen, og skriv endelig tilbage hvis der er nogle problemer, hvis dine problemer fortsætter, må vi forsøge at lave en video tutorial.

   Anna

 6. Ah! Det var det, der skulle til! De oplysninger er guld værd.
  Jeg troede jeg fint og elegant kunne trace enhver jpeg eller pdf fra nettet og få maskinen til at skære det ud. Men når jeg tracede, så kom figurerne til at stå med en dobbelt skærelinie (jeg kan se den er dobbelt, når jeg zoomer helt ind på linien). Den lavede et omrids af linien i stedet for blot en skæringslinie, og derfor skar den “dobbelt”. Da jeg ikke har illustrator eller inkscape, fandt min kæreste frem til, hvordan man kunne fjerne den ekstra linie ved at dobbeltklikke på en af de to linier. På den måde der kommer nogle små firkanter frem på hele figuren, og et vindue åbner med “point editing”. Prikkerne klikker man så på, og siger henholdsvis “delete point” og “break path”. Efter lidt arbejde med billedet, er der kun en linie at skære efter. Det arbejde skal man gentage med alle nye downloadede pdf skabeloner. Men når det er gjort, og det er gemt, kan man skære skabelonen ud i det uendelige. Første to balloner er skåret ud, og jeg er ovenud lykkelig!! Tusind tak for al jeres hjælp 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s